RENSON_COM_NEG_PANT.gifRENSON® HEADQUARTERS
Industriezone 2 Vijverdam • Maalbeekstraat 10 • B-8790 WAREGEM
Tel +32 56 62 71 11 • Fax +32 56 60 28 51

Oplossingen voor ventilatie, zonwering en outdoor

RENSON® creëert innovatieve concepten en producten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat van woningen en gebouwen met een minimaal energieverbruik en oog voor design.

Wij zijn reeds meer dan 100 jaar synoniem voor persoonlijk contact, oplossingen-op-maat, een uitmuntende en doorgedreven service in combinatie met betrouwbare, hoogperformante producten met oog voor design.

Nieuws & Info

Eerste Healthbox 3.0 installatie in Nederland is een feit

In Oss werd een voormalig ontmoetingscentrum gerenoveerd tot 4 identieke NOM-woningen. Woningcorporatie BrabantWonen, aannemer Caspar de Haan en Kemkens installatieburo sloegen de handen in elkaar voor een pilot die – met 4 verschillende installatieconcepten – in de praktijk moet uitwijzen wat energiezuinig wonen nu echt betekent. De Groene Brink heeft daarmee ook de primeur beet van de eerste Healthbox 3.0 installatie in Nederland. De nieuwe, slimme ventilatie-unit van Renson past dan ook perfect in dit renovatieconcept...

Lees meer


Opleiding Linarte gevelbekleding schot in de roos

De Linarte design gevelbekleding van Renson gooit hoge ogen op de Nederlandse markt. Vooral de eindeloze manier waarop de verticale aluminium profielen gecombineerd en gepersonaliseerd kunnen worden, blijkt een schot in de roos. Maar ook het montagegemak viel in de smaak van de Storax-medewerkers tijdens hun Linarte-opleiding in het Renson opleidingscentrum in Waregem (België). 


Renson pakte op VSK Utrecht uit met de nieuwe, geconnecteerde en slimme ventilatie-unit Healthbox 3.0. Die garandeert volautomatisch de hoogst mogelijke binnenluchtkwaliteit voor iedereen door z’n ventilatieniveau af te stemmen op de behoeften en het leefpatroon van de bewoners. Tegelijk kan de gebruiker de binnenluchtkwaliteit ook 24/7 monitoren en bekijken hoe de Healthbox 3.0 daartoe bijdraagt. Voor de installateur brengt de Healthbox 3.0 vooral tijdswinst bij installatie en opvolging met zich mee.


Onder het motto ‚Meer dan zonwering’ legt Renson de lat op het vlak van zonwering nog een trapje hoger. In navolging van de nieuwe architecturale trends van minimalistisch bouwen, stelt Renson met de nieuwe Fixscreen minimal op R+T een extreem slank ontworpen doekzonwering voor. Kom het zelf ontdekken op onze stand en laat u ook inspireren door de vele andere nieuwigheden op het vlak van zonwering, outdoor en gevelbekleding.

R+T Stuttgart, 27.02-3.03.2018 - Hall 6, stand A12


Nieuwe Invisivent NL afgestemd op stelkozijn-montage

Renson pakt op Polyclose 2018 uit met een nieuwe variant op de Invisivent raamverluchting, specifiek afgestemd op de Nederlandse stelkozijn-montage. De Invisivent raamverluchtingen van Renson worden steeds bovenop het raamkozijn gemonteerd. Voor de Nederlandse markt zijn die nu daarom zowel aan de zijkanten als bovenaan voorzien van een aanslagprofiel om wind- en waterdicht te kunnen monteren tegen een stelkozijn. Zo zijn die voortaan ook perfect geschikt voor die in Nederland ingeburgerde bouwwijze, waarbij ramen van buiten af geplaatst worden.

Lees meer

invisivent_nl


Te zien op VSK: Healthbox 3.0: een nieuwe stap in installatiegemak

Healthbox 3.0 zorgt – als onderdeel van het C+ ventilatiesysteem – op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie is klaar voor alle ‘smart homes’, want communiceert zowel met de installateur als met de bewoner. Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC -niveau continu monitoren,  past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau in huis aan waar en wanneer nodig. In een aparte gebruikersapplicatie krijgt de bewoner in één oogopslag zicht op de binnenluchtkwaliteit, kan hij ruimte per ruimte personaliseren en in historieken nakijken hoe het ventilatiesysteem inspeelt op gebeurtenissen in huis om altijd en overal de best mogelijke luchtkwaliteit na te streven.

Lees meer

hb3_0_vsk


Dress up your wall, met Renson Linarte

Renson Linarte zorgt voor een nieuwe dimensie in esthetische, verticale gevelbekleding. Linarte is namelijk eindeloos personaliseerbaar en onderling combineerbaar voor een in het oog springende gevel, binnen en buiten.

Lees meer

renson_linarte_01


Bezoek Renson op Gevel 2018

Van 23 tot en met 25 januari verwelkomen we u op de vakbeurs Gevel 2018 heel graag op de Renson-stand in hal 1, StandE010 om u er te inspireren met alle Renson-toepassingen voor de gebouwschil. U ontdekt er ook enkele nieuwigheden op het vlak van ventilatie, zonwering en gevelbekleding waarmee Renson zich voortaan nog uitdrukkelijker richt op de Nederlandse markt.

We staan u op Gevel graag te woord over de laatste productnieuwigheden en geven alle gedetailleerde info mee over o.a. de nieuwe Invisivent NL raamverluchting en natuurlijk de gloednieuwe Linarte verticale design gevelbekleding.

logo-gevel


Bezoek Renson op Polyclose

Van 17 tot en met 19 januari verwelkomen we u op Polyclose heel graag op de Renson-stand 1.022, waar we alle specifieke Renson-oplossingen voor de Nederlandse markt voor u verzamelden. We tonen u er de laatste productnieuwigheden en geven alle gedetailleerde info mee over o.a. de nieuwe Invisivent NL raamverluchting die specifiek ontwikkeld werd voor de Nederlandse ‘stelkozijn’-montage.

Lees meer

polyclose-2018


Design Award voor Healthbox 3.0 en bijhorende app vallen in de prijzen

Het ventilatiesysteem Healthbox 3.0 en de bijbehorende besturings- en visualiseringsapp hebben een German Design Award 2018 in de wacht gesleept, in de categorie ‘Excellent Product Design Energy’.  Ook tijdens de uitreiking van de German Design Awards 2017 stond Renson al in de kijker. De Panovista Max – een verticale doekzonwering voor hoekramen – kreeg toen een ‘Special Mention’ in de categorie ‘Excellent Product Design Building’. Twee toponderscheidingen op rij dus voor het merk dat zich profileert als dé trendsetter op het gebied van ventilatie- en zonweringsystemen en terrasoverkappingen. Renson blinkt niet alleen uit door zijn technische innovatiekracht, maar vooral ook door producten met een uitmuntend design.

Lees meer

design-award-2018-final


Avant-première nieuwe Renson bedrijfsfilm

Waregem, 28/11/2017 – Renson heeft een gloednieuwe bedrijfsfilm klaar. De Belgische trendsetter in ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en gevelbekleding zweert bij innovatie en kwaliteit en trekt die lijn nu ook door in z’n corporate film.

Renson is aan een gigantische internationale opmars bezig. Van Azië, over het Midden-Oosten tot in de Verenigde staten krijgt het voet aan de grond met z’n totaaloplossingen voor ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’. “En dan wordt het natuurlijk steeds moeilijker om bestaande en potentiële klanten van over de hele wereld te ontvangen in de eigen hoofdzetel langs de E17 in Waregem,” illustreert CEO Paul Renson de nood aan een representatieve bedrijfsfilm. “Die ademt kwaliteit, passie, innovatie en klantgerichtheid en weerspiegelt dan ook perfect de uitstraling waar Renson voor staat,” beschrijft hij die trots.


Vliesgevels en Renson doekzonwering: perfecte match in Museum Voorlinden

Museum Voorlinden in Wassenaar (NL) huist niet alleen een indrukwekkende kunstcollectie, ook het gebouw op zich is een artistiek pareltje. Absolute eyecatcher is de indrukwekkende vliesgevel, subtiel vormgegeven en perfect om het interieur van het museum van het nodige daglicht te voorzien. Al vragen dergelijke grote raampartijen natuurlijk om de juiste zonwering. Renson pakte dan ook uit met een oplossing op maat van dit prestigieuze project.


Renson 1 van de 1000 meest inspirerende EU-ondernemingen

Renson Screens is er trots op dat het door de London Stock Exchange Group uitgeroepen werd tot 1 van de 1000 meest inspirerende bedrijven van Europa. Hiermee werden onlangs de snelst groeiende en meest dynamische KMO’s in de UK en Europa in de bloemetjes gezet. 

Lees meer

renson-1-van-de-1000-meest-inspirerende-eu-ondernemingen


Aralco voortaan onder merknaam 'Renson' op de markt

Vanaf 1 januari 2018 komt het volledige assortiment van Aralco onder de merknaam Renson op de markt. Als internationale trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, geeft Renson hiermee extra invulling aan z’n ambitie om Nederlandse klanten beter te kunnen bedienen met een ruimer assortiment. Beide ventilatiespecialisten bundelen de krachten om met één merk ‘Renson’ sterker te staan voor de toekomst. Met een gezamenlijk netwerk van ervaren verdelers en een focus op totaalconcepten vallen de puzzelstukken voor de Nederlandse markt zo helemaal in elkaar.

Lees meer


Panovista Max is door het vakblad Z&R uitgeroepen tot ‘product of the year’

De Panovista Max doekzonwering voor glas-op-glas hoekramen werd door het vakblad Z&R uitgeroepen tot ‘Product of the Year’. Deze zonwering is speciaal ontwikkeld voor grootformaat hoekramen glas-op-glas, zoals die steeds vaker in de moderne architectuur worden toegepast. Een slimme oplossing voor een situatie die tot nu nog niet kon worden opgelost, zonder het beeld van het hoekraam te verstoren.

Meer info op http://www.zenronline.nl/winnaar-zr-product-the-year-award-minimale-voorsprong/

panovista-max-product-of-the-year


Renson op roze wolk na winst Tom Dumoulin in 100ste Giro d’Italia

Renson beleeft Giro-eindwinst als trotse partner van Team Sunweb vanop de eerste rij

Na een spannende eindstrijd – alles moest nog beslist worden in de afsluitende tijdrit in Monza van zondag 28 mei – was het uiteindelijk Tom Dumoulin (Team Sunweb) die met 31 seconden voorsprong aan het langste eind trok en de 100ste Ronde van Italië won. 37 jaar na Joop Zoetemelk kan Nederland zo eindelijk nog eens pronken met een winnaar in een grote ronde. Dumoulin is bovendien de eerste Nederlander ooit die de Ronde van Italië wint.

Renson beleefde als partner van Team Sunweb de eindstrijd in Monza vanop de eerste rij, samen met Italiaanse klanten. Zij volgden het Team van start tot finish tijdens de afsluitende tijdrit waarin over het eindklassement beslist werd.

Renson is als enige Belgische bedrijf partner van een buitenlands World Tour team, een bewuste keuze om via die weg wereldwijd z’n brand awareness een boost te geven. De internationale ambities van de trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen leidden tot dusver al tot een sterke wereldwijde groei met verkoopskantoren en vertegenwoordigers in alle uithoeken van de wereld: van Australië, over China en het Midden-Oosten, tot ook een showroom in New York.


Renson Linarte: een nieuwe dimensie in esthetische gevelbekleding

Op Architect@Work Kortrijk stelde Renson de Linarte verticale gevelbekleding voor het eerst voor aan een specifiek vakpubliek. Architecten kregen er tekst en uitleg bij de individuele profielen die tal van nieuwe mogelijkheden in verticale gevelbekleding met zich mee brengen. Vanwege eindeloos personaliseerbaar, onderling combineerbaar, maar zeker omdat die voortaan ook geschikt zijn voor gebogen gevels.


Bezoek Renson op Bouwbeurs Utrecht, Hal 9 stand A050

Op zoek naar een betrouwbare partner in ventilatie, zonwering en outdoor? Bezoek dan zeker de Renson-stand op Bouwbeurs Utrecht. Als trendsetter in elk van deze vakgebieden stelt Renson alles in het teken van een gezond en comfortabel binnen- en buitenklimaat, zowel in woningen als kantoren, zorginstellingen en scholen. De nadruk ligt op duurzame totaalconcepten, die tegemoet komen aan de behoeften op het vlak van energiezuinigheid, akoestiek en design.

Blader hier door het beurskrantje met alle Renson-nieuwigheden op Bouwbeurs Utrecht


team-sunweb-2017

Renson en Team Sunweb zien het nieuwe wielerseizoen ambitieus tegemoet

Ook komend wielerseizoen prijkt Renson als wielersponsor op de broek en shirt van een WorldTour ploeg. Dezelfde ploeg als vorig jaar trouwens, alleen luistert die nu naar de naam ‘Team Sunweb’. Begin januari werd het team voorgesteld op de luchthaven van het Duitse Münster, één van de uitvalsbases van nieuwbakken hoofdsponsor Sunweb. Renson blijft nog zeker tot eind 2017 en wellicht ook daarna aan boord als partner van de ambitieuze, internationale ploeg rond Tom Dumoulin (NL), Warren Barguil (FR) en nieuwe kopmannen Michael Matthews (AUS) en Wilco Kelderman (NL).

Lees het volledige artikel


Panovista Max wint de ‘Trophée de l’innovation d’Equip’Baie (Parijs) en de ‘Coup de Cœur de la presse pro’

Acht producten hebben een prijs gewonnen in het kader van de ‘Trophées Equipbaie – Metalexpo 2016’.  Daarnaast werden op de beurs in Parijs ook 3 ‘Coup de Coeur de la presse pro ‘ en een speciale vermelding uitgereikt.  De Panovista Max van Renson sleepte daarbij zowel de ‘Trophées’ alsook de ‘Coup de Coeur de la Presse’ in de wacht, die laatste in de categorie ‘Design’.

 

Lees het volledige artikel


header-inbraakwerende-roosters

Geef inbrekers geen kans

Renson breidt assortiment inbraakvertragende roosters uit met nieuw raamrooster

Een gebouw mag nog zo goed afgesloten zijn, een kipraam laten openstaan kan al voldoende zijn om ongewenst bezoek over de vloer te krijgen. Met een inbraakvertragend rooster van Renson hoeft daar nochtans niemand meer van wakker te liggen. Maar ook bij andere toepassingen bewijzen de inbraakvertragende eigenschappen van de Renson roosters hun nut.

 

Lees het volledige artikel


Nieuwe windmolens op dak van Renson hoofdkantoor in Waregem

De drie windmolens op het dak van de Renson hoofdzetel in Waregem zijn na 12 jaren dienst vervangen. De windmolens zijn intussen onlosmakelijk verbonden met het ‘straatbeeld’ voor wie geregeld de E17 tussen Gent en Kortrijk neemt. In 2004 kwamen die als extra eyecatcher bovenop het dak van dit vooruitstrevende kantoorgebouw ontworpen door Crepain Binst Architecture. 

Lees het volledige artikel


panovista_max_2016_01

Wijds panorama mét doekzonwering, zonder storende kabels of geleiders (videotestimonial)

Het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer was voor de architect van deze moderne woning dé uitdaging om zijn ontwerp rond uit te werken. Het resultaat: een groot glas op glas hoekraam waarmee de bewoners aan uitzicht naar buiten niks hoeven in te boeten. Noodzakelijk gevolg: de zonwering moest zich dan maar aan het architecturale ontwerp aanpassen.

Lees het volledige artikel


icon_award_2016

Renson ontvangt de Iconic Award voor de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen

Een icoon onder de zonwering / Buitengewone zonwering

Panovista Max, de doekzonwering voor hoekramen van Renson, heeft de Iconic Award 2016 in de wacht gesleept in de categorie ‘product best of best’. De zonwering is geschikt voor grote glas-op-glashoekramen tot 30 m² waarbij geen hinderlijke profielen of kabels zichtbaar zijn.

Lees het volledige artikel


lot-renson-booth

Unieke Renson / argenta stand ontworpen door Lot architecture

New Yorks-Grieks architectenbureau tekent voor gezamenlijke stand op Interieur 2016

Bij de opening van de ‘Ernest’ showroom in New York - een Belgisch-Europees designcollectief waar ook Renson deel van uit maakt om z’n topproducten op het vlak van architectuur en design ook over de plas te introduceren - besloten LOT en Renson de handen in mekaar te slaan om zich tijdens Interieur 2016 op een unieke manier te profileren. De nadruk ligt daarbij op de architecturale kwaliteit en de innovatieve perfectionering van de productdetails, waarden die beide partijen gemeen hebben in hun respectievelijke werk.

Lees het volledige artikel


Renson richt de blik op de wereld: focus op internationale najaarsbeurzen

Hoewel sterk lokaal verankerd, richt Renson de blik steeds internationaler. Getuige daarvan is het sterk groeiende distributienetwerk dat intussen tot de USA, Rusland, het Midden-Oosten, Azië en zelfs Australië reikt. De ambitie om van Belgisch bedrijf verder uit te groeien tot wereldspeler in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, zet Renson dan ook kracht bij met een steeds nadrukkelijkere aanwezigheid op tal van internationale beurzen

Lees het volledige artikel


Hypermodern wonen met knipoog naar de middeleeuwen

Eerste residentiële toepassing met Renson Cilium klapluiken in Nederland

Eerste residentiële toepassing met Renson Cilium klapluiken in Nederland
Nieuwbouwwijk Hoogdalem in het Nederlandse Gorinchem ademt respect voor het verleden. De strenge stedenbouwkundige voorschriften zijn daar niet vreemd aan. Des te opvallender zijn de drie hypermoderne woningen die er de dans ontspringen. Hoewel architect Dick Van den Dool hiermee allerminst de geschiedenis schoffeert. 

Lees het volledige artikel


‘Ernest’ showroom pakt in NY uit met Belgische topmerken

Ontdek Belgisch design en architectuur in hartje New York

Een nieuw design-collectief rond de laatste Belgische architecturale en design producten van d’Apostrophe, Royal Botania, Renson en Delta Light opende op 11 mei in 5th Avenue in New York een exclusieve showroom die luistert naar de naam ‘Ernest’. Daar zullen naast binnen- en buitenmeubelen ook de laatste nieuwe trends in verlichting, oplossingen voor gezond wonen, vloerbekleding en meer te vinden zijn. Uitgerust met ‘state of the art’ technologie is de showroom tegelijk ook inzetbaar als unieke evenementenlocatie.

Meer over de showroom


overhandiging certificaat Renson VMRG

RENSON erkend als VMRG bedrijf

Renson mag zich sinds kort een VMRG Zonwering bedrijf noemen en biedt hiermee gegarandeerd hoogwaardige  kwaliteit op het gebied van zonwering. Als opdrachtgever is dit te herkennen aan het logo VMRG Zonwering. Renson  is goedgekeurd en voldoet daarmee aan de VMRG Kwaliteitseisen voor zonwering (www.vmrgkwaliteitseisen.nl). Deze keuring vindt jaarlijks plaats.

Meer lezen


Polyclose 2016 beurskrant


Teamgiantalpecin

RENSON wordt partner van Team Giant-Alpecin en versterkt plannen voor internationale groei

In het Amerikaanse Richmond, waar dit jaar de Wereldkampioenschappen wielrennen plaats vinden, kondigde het Duitse Team Giant-Alpecin met trots een langdurig partnership met het Belgische familiebedrijf Renson, trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, aan.

Meer lezenRenson® neemt Corradi over

Renson®, trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, neemt Corradi over, met vestigingen in Italië , Frankrijk en U.S. . Deze firma is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verdeling van Pergotenda® terrasoverkappingen. Met deze overname breidt Renson® zijn kennis en expertise in outdoor producten verder uit en verstevigt het zo ook de positie van beide merken op de markt van de terrasoverkappingen. ...

Meer lezen


Het geheim van gezond wonen

Bekijk deze leuk geanimeerde filmpjes en ontdek waarom ventilatie en zonwering essentieel is voor jouw woning en jouw gezondheid. Kom ook te weten op welke manier je kan zorgen voor een goede binnenluchtkwaliteit!


Nieuw: Terrasoverkapping Skye, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart


vla.jpgGecontroleerde kwaliteit- en gelijkwaardigheidsverklaringen ventilatiesystemen volgens de VLA-methodiek
De ontwikkelingen in de ventilatiewereld staan niet stil. Geregeld komen innovatieve technieken en methoden op de markt. Om nieuwe ontwikkelingen in de energieprestatieberekeningen te kunnen waarderen, worden gelijkwaardigheidsverklaringen en kwaliteitsverklaringen gebruikt. Opdrachtgevers willen de zekerheid dat deze verklaringen eenduidig en betrouwbaar zijn ...

Lees meer


Ontdek onze ‘Next Generation Fixscreen’
Door doorgedreven testen hebben we onze Fixscreen-technologie opnieuw kunnen optimaliseren en patenteren. 


Fixscreen Evo windtunneltest, bestand tot 130 km/hEXIT 5, EXperience, Innovation & Technology
EXIT 5 is het moderne en polyvalente meeting center van RENSON® gelegen aan de hoofdzetel in Waregem. De naam EXIT 5 staat voor ‘EXperience, Innovation & Technology’, de pijlers van RENSON®, trendsetter in ventilatie en zonwering.


Nieuwe windtunneltestresultaten
Nieuwe positieve windtunneltesten op de Topfix® Max (F) en Lagune® Rooffix

horizontale-lijn-430x1px.jpg

Renson Outdoor

Beurzen

building-holland

Building Holland - RAI Amsterdam

17-19/04/2018 - Stand 11.035

a-at-w-netherlands

Architect@Work Rotterdam - Ahoy Rotterdam

12-13/09/2018 - Stand 94

buttons-renson-customers-ja.jpg

RENSON sponsort

RENSON is lid van

horizontale-lijn-250x1px.jpg

vlo-ventilatieforum.jpg

horizontale-lijn-250x1px.jpg